SON DAKİKA

Taşova Gazetesi
Kurukafa

GÖRDÜKLERİM

GÖRDÜKLERİM
Bu haber 20 Temmuz 2019 - 15:23 'de eklendi ve 533 views kez görüntülendi.

Sevgili dostlarım 2019 yılında ilk yazımı yazıyorum. Yedi aydır yazmaya ara vermiştim. Bazen Facebook’ta paylaşımlarım oldu ama önemli bir konu ile ilgili yazı yazmadım bunun da bazı nedenleri var

tabi ki ama o da bende kalsın.

Sevgili dostlar bugünki yazım tabi ki Amasya ve Amasya belediye Başkanı ile ilgili:

Amasya’da 31 Mart da Belediye Başkanlığı seçimi olmuştu. Amasya’da bir devrim yapıldı, AKP Belediye Başkanlığını kaybetti ve MHP kazandı. Bunun sebebi de açık net olarak belli. Birinci sebebi eski Belediye Başkanı iyice yıpranmıştı, Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğiyle tekrar alırız sandılar ama umdukları gibi olmadı. İkinci sebebi AKP Belediye Başkanı adayı ben kazanırım havasına girdi, basınla anlaşamadı, basınla ters düştü, basınla ters düşmenin sonucunu da böylece gördü. Üçüncü sebebi MHP Belediye Başkan adayı hem basına hem de halka sevgiyle, saygıyla, şefkatle yaklaştı, yapabileceği çok güzel, tüm Amasya halkını ilgilendirecek vaatlerde bulundu. Hiçbir konuda cimrilik yapmadı, “Benim elim de bol gönlüm de zengin” dedi. Amasya’nın tüm partili seçmenlerini arkasına taktı, müthiş bir ezici çoğunlukla seçimleri kazandı ve makamına oturdu.

Başkan Sarı ilk yapacağı icraatları hemen devreye soktu ve yaptı. Şimdi sıra yapacağını vadettiği projelerine geldi. Bu projeleri kısaca hatırlarsak; Gençlere iş istihdamı, Amasya’yı turizm alanında güçlendirecek Amasray (yani tramvay projesi), teleferik projesi tabi ki bunların dışında da birçok projesi var. Bunlar da zamanla devreye girecek. Girecek, girecek de halk Başkanı rahat bırakmıyor ki Başkan çalışsın. Beş aydır Başkan tebrikleri kabul etmeye, el sıkmaya çalışıyor. Tamam, dışardan gelen misafirlere bir şey demiyorum ama Amasya halkına artık yeter diyorum. Adamı rahat bırakın da çalışsın. Ben iki defa yanına gittim. Birisi tebrik etmek için birisi de görevim icabı yaptıkları ve yapacakları hakkında bilgi almak için. Orada gördüğüm manzara şuydu; Kapılar açık ya, herkes girebiliyor ya, sabah erkenden geliyorlar, koltuklara oturuyorlar, bazen öğlene kadar, bazen de akşama kadar o koltuktan kalkmıyor, pastasını, çöreğini yiyor çaylarını içiyorlar. Maksat Belediye Başkanının yanında gözükmek, ‘Bak bak ben Belediye Başkanıyla beraber oturuyorum’ pozu vermek. Bazen de bir selfie çekiyorlar ve Facebook’a atıyorlar. Bunların dışında da bir kuyruk oluşuyor ki uzun mu uzun, yeni başkanın elini sıkıyor, öpüşüyor, hayırlı olsun deyip gidiyorlar ama yine dönüp geliyor, o kuyruğa tekrar giriyorlar. Maksat Başkan beni görsün de işimi yapsın.

Yahu arkadaşlar; Başkan zaten size söz verdi. İş istihdamı yaratacak, gençleri işsizlikten kurtaracak. Adamı bırakın da çalışsın, projelerini ele alsın, Amasya için bir şeyler yapsın. Her geçen gün bizim aleyhimize işliyor. Artık şu tebrikleri bir kere yapıp bırakalım, iş için de akşama kadar Başkanın karşısında oturmayalım. Başkan zaten gerekeni yapacaktır, siz müracaatınızı yapın ve ayrılın.

Şimdi gelelim Başkana;

Başkanın tabi ki çok güzel projeleri var. Amasya inşallah çok güzel olacak ama bu süreci değerlendirmek isteyen esnafları da görüyorum. Adamlar dükkânlarından artık yola, hem de yaya yoluna taşmaya başladılar. Her dükkânın önünde masalar, sandalyeler ve tabureler var. Yayalar bazen araç yoluna inip de yürüyorlar. Özellikle bayanlar kaldırımda yürürken çok rahatsız oluyorlar. Kimisi kaldırıma masa, sandalye atarken, kimisi de buzdolabı, çamaşır makinası, bisiklet, elbise vb. ne satıyorsa onu atıyor, yaya yolunu işgal ediyor. Bu gidişe adabınca, usulünce ve kimseyi kırmadan dur demek gerekiyor. Ayrıca eski Başkan döneminde yapılan yanlışlıklar var. Onların tek tek ele alınıp düzeltilmesi gerekir. Mesela adam yolun ortasına taksi durağı vermiş. Zaten trafik sıkışık, taksiciler de bu hakkı aldıkları için o bölgeyi tamamen işgal ediyorlar. Hiç kimseyi oraya yaklaştırmıyorlar. Yol ortasında taksi durağı olmaz. Veriyorsan taksicilere ara sokaklara ver. Vatandaş mağdur oluyor, bu yüzden birçok kavgalar da çıkıyor. Taksici haklı olarak ‘Burayı bize Belediye Başkanı verdi, bizim bölgemize kimse gelip park edemez.’ diyor ya da ‘Ben arabalarımı yolun kenarına park ederim, yolcu beklerim. Yolun daralması, trafiğin sıkışması, vatandaşın mağdur olması benim umurumda değil.’ diyor.

Ve bunun gibi birçok sorunlar var. Sırası geldikçe hepsini yazmaya, sayın Başkanımızı bilgilendirme çalışacağım.

22.07.2019

Hasan KARATAŞ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA